08 519 70 666

Support@inleed.com

Uutiset

Tervetuloa Inleedin uutissyötteeseen. Täällä voit seurata kaikkea tärkeistä päivityksistä, jotka liittyvät palveluihimme, kuten eri julkaisutyökalujen päivityksiin. Pyydämme kaikkia asiakkaita mahdollisimman useasti tulemaan tänne ja lukemaan, jotta et jää pois tärkeistä päivityksistä, jotka liittyvät palveluihimme. Päivityksien seuraamista suosittelemme myös seuraamaan meitä Facebookissa tai Twitterissä, joissa lähetämme aina yhteenvedot ylläpidosta.

Webbhotell Prime

Som många säkert redan sett så har vi för någon månad sedan släppt en helt ny tjänst, webbhotell Prime. Tjänsten riktar sig till dig som behöver mycket prestanda och högsta möjliga tillgänglighet. Utöver det som ingår i våra ordinarie webbhotellspaket, vilket vi nu kallar Bas, så finner ni backuper i 30 dagar, tillgång till jour, upptidsgaranti och mycket därtill. För att läsa mer om tjänsten, vänligen besök, webbhotell Prime.

Det går utmärkt att uppgradera befintligt webbhotellskonto till Prime. Kontakta oss så hjälper vi er vidare!

Publicerat: 2019-09-28

Testkörning av redundanta förbindelser

Natten mellan den 19e och 20e september kommer vi ha en inplanerad testkörning av alla våra redundanta förbindelser för att säkerställa så de fungerar fullt ut när de behövs. Detta avser både våra BGP-länkar men även redundanta förbindelsen mellan Tällberg och Falun. Små kortare avbrott kan förekomma under testkörningen. Arbetet påbörjas 20e kl 00.01 och avslutas senast 20e kl 04.00.

Publicerat: 2019-09-17

Kundberättelse: Netleads AB

Internetföretaget Netleads AB har sedan starten 2015 lagt fokus på att bygga upp användbara sajter främst inom däck och motor. Sajterna ska helst vara extremt lättanvända och lättlästa för användaren. En av de mest populära sajterna i Netleads sajtportfölj är VinterdäckDatum.se som helt enkelt förklarar datumen som gäller för byten av vinterdäck samt sommardäck. Besök gärna sajten om du behöver veta när det är dags för däckbyte!

Varför valde ni Inleed?

Vi kom i kontakt med Inleed för många år sedan i samband med att vi var missnöjda med supporten hos en annan hostingleverantör. Hos Inleed fick vi personlig och snabb hjälp med flytt och hosting av flera av våra viktigaste sajter. Sedan dess har vi varit nöjda och stannat kvar.

Vilka tjänster använder ni hos Inleed idag?

Vi har hosting i form av vps och även ett flertal domäner registrerade genom Inleed. SEO är viktigt för oss som internetföretag och därför använder vi även en del SEO-inriktade tjänster såsom olika IP-nummer för flertalet av våra sajter hos Inleed.

Skulle ni rekommendera Inleed till andra?

Definitivt, särskilt om man vill ha snabb och personlig support!

Publicerat: 2019-09-03

Välkommen Elin!

Elin är vårt senaste tillskott på Inleed! Hon kommer hjälpa till på supporten men besitter även programmeringskunskaper och kommer hjälpa till att utveckla tjänster och funktioner.

Är du intresserad av att jobba med oss och älskar webbutveckling? Se gärna tjänsten nedan och ansök om det låter intressant!
Ledig tjänst: Webbutvecklare – Inleed (Blocket jobb)

Se hela gänget under ”Medarbetare”.

Publicerat: 2019-08-06

Vad krävs för att leverera den bästa virtuella servertjänsten 2019?

När det kommer till att välja rätt webbhotell med de rätta tjänsterna, behöver du först förstå vilka behov du själv har.
Detta kan vara väldigt knepigt i början, framförallt om du aldrig har lanserat en hemsida på internet förut.
Nedan finner ni en checklista jag har tagit fram, för att underlätta processen.
Hejsan! Jag heter Alexander Sandvik och driver hittawebbhotellet.se som är en jämförelsetjänst för webbhotell, VPS och dedikerade servrar.

Checklista…
Vilket syfte ska din hemsida fylla?
Är det en vanlig blogg, eller kommer du ha en mer avancerad hemsida?
Behöver du stöd för ett specifika skripts (t.ex. PHP)?
Behöver din hemsida speciell programvara?
Hur stor (eller liten) kommer din webbtrafikvolym vara eller bli?
…Den sista nämnda frågeställning är särskilt viktig i sammanhanget. Eftersom att om du förväntar dig en låg trafik på hemsidan varje månad, kommer du ofta undan med ett webbhotellkonto. Om fallet är tvärtom och du förväntar dig att din hemsida ska driva mycket trafik, är det bästa alternativet att välja en enklare variant av ett VPS konto.
Kort om skillnaden mellan ett webbhotell och en virtuell server (VPS).

Både består av en fysisk server som är placerad i en serverhall. Ett webbhotell är en fysisk server som leverantören har delat upp på många konton. En VPS, precis som ett webbhotell, är också uppdelad i flera delar av servern men med en VPS får man full tillgång till sin del av servern för att exempelvis installera vad man vill.
Detta medför givetvis många fördelar över ett webbhotell, men det kommer vi inte gå in på i den här artikeln.

Om svaret på de andra frågorna landar i att du behöver en VPS, blir nästa naturliga fråga vilken leverantör ska jag välja?
Som tidigare nämnt driver jag hittawebbhotellet där vi arbetar aktivt för att jämföra de 7 bästa leverantörerna av hosting mot varandra för att du som kund ska på ett överskådligt sätt kunna se vilken leverantör du bör välja.

Med det sagt har vi placerat Inleed på plats 1 för vår lista för virtuella servrar.
Vad krävs då för att leverera den bästa virtuella servertjänsten 2019?
Det korta svaret är bäst hårdvara till lägst kostnad, med en bra support.
När vi betygsätter ett webbhotell ser vi på följande faktorer;
1. Kundsupport
2. Stabilitet
3. Prestanda
4. Priset för webbhotellet

Inleed levererar support på alla dimensioner, telefon, epost, chatt och till och med Skype.
Deras fenomenala stabilitet härleds till deras lokala serverhallar som ni finner i Falun och Tällberg. I kombination med 20 gbit/s internet-förbindelse, kom vi fram till på hittawebbhotellet att Inleed levererar den snabbaste upptiden på marknaden, om du ser till ”Första CPU-inaktivitet och ”beräknad inmatningslatens”.

Inleeds prestanda mot priset är dessutom riktigt bra prissatt. Under deras vps flik får du en tydlig struktur över de tre olika VPS paketen de erbjuder. Där det första kostar 199 kr/mån och innehåller Intel Xeon med en processor, 8 GB ram och 100 GB SSD lagring.
Dessutom erbjuder de tillgång till deras egna templates till operativsystemet till din virtuella server, samt möjligheten att välja vilket OS du själv önskar.
Allt detta sammanlagt gör Inleed till den bästa leverantören av virtuella serverar 2019.

Publicerat: 2019-07-18